Wat doen we

Wij bieden dagbesteding in een rustige en vertrouwde omgeving. Wij bieden onze deelnemers laagdrempelige zorg, individuele aandacht en ondersteuning van mens tot mens. Op onze boerderij vinden mensen rust en ruimte. We hebben een open bedrijf waarbij we luisteren naar de mensen.

Belangrijk is dat ieder zich op zijn plaats voelt. Wij zijn daarom ook zeer zorgvuldig met het samenstellen van de groep deelnemers. We streven er naar om iedereen goede zorg te bieden met daarbij de juiste hulp.

Op de boerderij kunnen deelnemers werken met verschillende diersoorten, tuinieren, klusjes doen in en om de gebouwen, onderhoud van erf en gebouwen, werken in de houtbewerking of werken aan je eigen project. Verschillende mogelijkheden voor verschillende mensen.

 

Activiteiten
Op onze boerderij zijn er vele activiteiten mogelijk. We kijken goed naar de deelnemers en welke werkzaamheden bij hem of haar passen. Er is mogelijkheid tot een afwisseling in werkzaamheden of elke dag terugkerende werkzaamheden. Afhankelijk van de persoon is er individuele begeleiding en groepsbegeleiding mogelijk.

 

 

 

We bieden de volgende activiteiten:

Werken met dieren
Op de boerderij zijn Mangalitca varkens, kippen, schapen, Friese rood bonte koeien, twee katten en een hond. Een uitdaging voor de dierenliefhebber.

Werken in de werkplaats
Bijvoorbeeld werken in de houtbewerking, kleine klusjes uitvoeren, een project uitwerken en het helpen bij andere werkzaamheden. En hierbij is begeleiding vanzelfsprekend.

Werken op de groente tuin
Hierbij moet je denken aan zaaien, onderhoud en oogsten van verschillende soorten groeten en fruit. Op het erf staan vele fruitbomen die ook hun aandacht nodig hebben. Zelfredzaamheid wordt hiermee bevordert.

Werken op het erf
Bij de boer is altijd wat te doen. Maaien van het gras, onkruid uit de tuin verwijderen, het repareren van een hek, aanleggen van een nieuw stukje tuin zijn voorbeelden van de buiten werkzaamheden.

Onderhoud aan gebouwen
Het kan zijn dat we je vragen om te helpen bij bijvoorbeeld het verbouwen van een ruimte in de werkplaats of het maken van een nieuwe werkbank. We vinden het leuk om mensen te betrekken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

Eten bereiden in de keuken
Zelf de lunch maken voor de groep. Verse soep, stamppot of een pasta gerecht het kan en mag allemaal. Er is veel mogelijk.

 

Faciliteiten
We hebben bij ons op de boerderij een aantal faciliteiten gerealiseerd voor de deelnemers. Iedereen kan van deze faciliteiten gebruik maken.

  • Hier eten we en drinken we een kopje koffie.
  • Je persoonlijke bezittingen kun je hierin doen tijdens het werk.
  • Zelf soep maken, een eitje bakken en natuurlijk de afwas doen.
  • Hou het netjes en schoon.
  • Met verschillende werkbanken en materiaal om mee te werken.
  • In deze afdeling kun je het hout op maat maken en bewerken.
  • Er is voldoende ruimte, ook voor fietsen.